Welk tuinmeubilair is waterdicht?

Aluminium meubels zijn het meest populaire materiaal voor terrasmeubilair. Volgens Hayneedle is het beter bestand tegen roest en vochtschade dan andere metalen.

Welk tuinmeubilair is waterdicht?

Aluminium meubels zijn het meest populaire materiaal voor terrasmeubilair. Volgens Hayneedle is het beter bestand tegen roest en vochtschade dan andere metalen. Het vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk schoon te maken, en is bestand tegen regen en andere weersomstandigheden. Voor degenen die meubels niet kunnen opbergen, is aluminium een goede (en onderhoudsarme) optie om mee te gaan.

Als je hebt ontdekt dat je meubels zijn gemaakt van een niet-waterdicht materiaal, raak dan niet in paniek. Er zijn dingen die je kunt doen om het waterbestendiger te maken. Als je houten tuinmeubilair hebt, raadt Lebowski aan om 'lijnzaad- of tungolie te gebruiken om een beschermingslaag te creëren, het hout af te dichten met polyurethaan, vernis of lak, of het hout waterdicht te maken met een combinatie van vlekafdichtmiddel. Ze is de auteur van London Writing of the 1930s en heeft een passie voor hedendaagse woondecoratie en tuinieren.

Goed passende stoel - en tafelhoezen beschermen het meubilair tegen wind, puin, insecten, vogelpoep en regen (hierover zo dadelijk meer). Misschien wel de belangrijkste factor bij het garanderen van de lange levensduur van uw tuinmeubilair is het kiezen van kussens voor uw stoelen en terrasbanken die zijn vervaardigd met waterafstotende eigenschappen (of wat bekend staat als een hydrofobe afwerking). Meestal zijn metalen tuinmeubelen gepoedercoat, wat betekent dat de barrièrelaag door middel van een elektrostatisch proces als droog poeder wordt aangebracht en vervolgens met warmte wordt uitgehard, waardoor het bijzonder taai en moeilijk te chippen is. Ondanks de synthetische weerbestendigheid van polyrotan, vindt u nog steeds veel verschillende adviezen van fabrikanten over de vraag of hun rotan tuinmeubelen het hele jaar door buiten kunnen worden gelaten.

Naast landschapsarchitectuur is terrasmeubilair zelfs een van de belangrijkste ingrediënten voor het creëren van een ontspannen tuinverblijf, het vormen van ruimtes om te socializen en te entertainen en optimaal te profiteren van afgelegen plekken om te genieten van de zon bij het zwembad. Als u er vanaf het begin voor zorgt dat u precies de juiste stoffen selecteert - en er in de loop van de tijd goed voor zorgt - zult u merken dat uw investering in waterbestendig tuinmeubilair goed besteed geld zal blijken te zijn. Behalve dat ze extreem sterk zijn, zul je ook merken dat ontwerpen op basis van aluminium bijzonder licht zijn in vergelijking met andere metalen, wat betekent dat je deze gemakkelijk door de tuin kunt verplaatsen wanneer je dat nodig hebt met heel weinig moeite.