Kunnen tuinmeubelen nat worden?

In de regel zijn de meeste terrasmeubelen waterbestendig maar niet waterdicht. Dit betekent dat ze nat kunnen worden, maar na verloop van tijd schade en slijtage zullen ophopen, vooral als ze onbedekt of verzorgd blijven.

Kunnen tuinmeubelen nat worden?

In de regel zijn de meeste terrasmeubelen waterbestendig maar niet waterdicht. Dit betekent dat ze nat kunnen worden, maar na verloop van tijd schade en slijtage zullen ophopen, vooral als ze onbedekt of verzorgd blijven. Tuinmeubelen kunnen nat worden, maar drogen binnen 2 tot 3 uur. Dit meubel is waterbestendig maar niet waterdicht gemaakt.

Hoewel ze snel drogen nadat ze zijn gedempt, maar na verloop van tijd slijtage en schade zullen oplopen als ze niet worden aangevinkt. Gebruik daarom hoesjes ter bescherming als u ze niet gebruikt. De meeste mensen denken dat, aangezien buitenkussens zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis, ze nat kunnen worden zonder negatieve bijwerkingen. Regen kan echter behoorlijk schadelijk zijn voor buitenkussens als ze niet goed worden gedroogd.

De meeste terrasmeubelen zijn waterbestendig maar niet volledig waterdicht, wat betekent dat het nat kan worden, maar niet gedurende lange tijd aan water mag worden blootgesteld. Hoe lang ze meegaan, hangt af van waar je woont en het materiaal van het meubilair. Om herhaalde blootstelling te voorkomen, beschermt u ze met afdichtmiddelen, bedekt u ze of brengt u ze naar binnen. Houten terrasmeubilair is duurzaam en mooi, maar het is ook een van de meest kwetsbare materialen als het nat wordt.

Hardhout zoals teakhouten tuinmeubilair is een goede keuze, aangezien deze houtsoort zeer duurzaam en dichter is dan zachtere houtsoorten zoals spar, ceder, of grenen. Alle houten meubels hebben een zekere mate van natuurlijke weerstand tegen water. Het is echter het beste om uw houten terrasmeubilair te beschermen door het buiten het seizoen op te bergen. U kunt ook een beschermende kit toevoegen om uw houten terrasmeubilair te beschermen en het het hele jaar door waterdicht te houden.

Over het algemeen zou houten terrasmeubilair prima moeten zijn als het maar af en toe nat wordt en als u geen water op het oppervlak laat zitten en poolen. Maar als het is gemaakt van natuurlijk rotan, heeft het meubilair de neiging om water erin vast te houden. Hierdoor kunnen schimmel en meeldauw groeien als het meubilair onbehandeld blijft. Het nadeel van het gebruik van tungolie is dat hoewel het ervoor zorgt dat het meubilair geen vocht vasthoudt en schimmel laat groeien, het geen bescherming biedt voor langdurige periodes van zware regenval.