Hoe heten de oude tuinstoelen?

Het klassieke ontwerp staat bekend onder verschillende namen, waaronder shellback, clamshell en tulpenstoel vanwege zijn vorm. Het wordt ook wel een motelstoel genoemd omdat het vaak werd gezien rond resortzwembaden en voor motels langs de weg, vooral die langs Route 66.Authentieke retro metalen stoelen, vaak met afgebroken verf en corroderende randen, zijn nu te vinden op veel rommelmarkten en vintage winkels, vooral die gespecialiseerd in ontwerpen uit het midden van de eeuw Als die zwemvliezen of metalen tuinstoelen uit de jaren vijftig en 60 goede herinneringen oproepen aan picknicks en potlucks uit het verleden, nou, je hebt geluk, want ze zijn officieel weer in de mode.

Hoe heten de oude tuinstoelen?

Het klassieke ontwerp staat bekend onder verschillende namen, waaronder shellback, clamshell en tulpenstoel vanwege zijn vorm. Het wordt ook wel een motelstoel genoemd omdat het vaak werd gezien rond resortzwembaden en voor motels langs de weg, vooral die langs Route 66.Authentieke retro metalen stoelen, vaak met afgebroken verf en corroderende randen, zijn nu te vinden op veel rommelmarkten en vintage winkels, vooral die gespecialiseerd in ontwerpen uit het midden van de eeuw Als die zwemvliezen of metalen tuinstoelen uit de jaren vijftig en 60 goede herinneringen oproepen aan picknicks en potlucks uit het verleden, nou, je hebt geluk, want ze zijn officieel weer in de mode. De opkomst van de tuinstoel heeft veel te maken met de groei van de buitenwijken na de Tweede Wereldoorlog, toen het GI-wetsvoorstel van 1944 en andere wetgeving het bezitten van een eengezinswoning met een achtertuin veel toegankelijker maakten voor Amerikanen uit de middenklasse. Maar echt de aantrekkingskracht van de metalen tuinstoel is dat hij die nostalgie halverwege de zomer opwekt.

Sommigen van jullie herinneren zich misschien Larry Lawnchair Walters, een luchtvaartminnende Vietnamdierenarts en vrachtwagenchauffeur die in 1982 42 met helium gevulde weerballonnen aan zijn tuinstoel met zwemvliezen in de tuin van zijn vriendin bevestigde. Het lijkt erop dat de wereld langzaam, zeker, uit gedwongen winterslaap komt en zich waagt in warmere temperaturen en veilig sociaal afstandelijk terrein, kleine groepen overal, van bijbelstudies tot boekenclubs, komen samen op gazons aan de voorkant en ploffen old-school tuinstoelen neer voordat ze evangelie of roddels delen. Rachel Barrett, hoofdredacteur van Country Living, bezit een set Magnum-stoelen in Sea Island Blue en merkt op dat ze al enkele jaren alles hebben doorstaan, van zuidelijke onweersbuien tot kinderen van elementaire leeftijd die zelden acht op haar stoppen met klimmen op die waarschuwingen. Toen, in 1954, kocht Flanders Industries, opgericht door Dudley Flanders, de Warmack Company en bleef diezelfde stalen stoelen maken tot 1996, toen de markt werd gedomineerd door gazonmeubilair op basis van plastic.

Het zijn knappe stoelen die veel lijken op degene die een halve eeuw geleden werden uitgeschoven. De betaalbaarheid, bruikbaarheid en minimalistische stijl van het ontwerp maakten de stoelen tot een alomtegenwoordig huishoudelijk nietje. Hij ontwierp een mix tussen de klassieke houten Adirondack-stoel en een oud stalen stoelframe, en was verrast door de reactie. Tijdens deze naoorlogse periode begonnen fabrikanten zoals de Warmack Company stalen gazonmeubilair te maken, waaronder stoelen, zweefvliegtuigen, rockers en bijpassende tafels.

Lichtgewicht en duurzaam, de draagbare stoelen worden vervoerd naar campouts en achterkleppen, barbecues in de achtertuin en stranden.