Waar waren oude tuinstoelen van gemaakt?

De stoel heeft traditioneel een gestempelde zitting en een buisvormig, vrijdragend frame, beide gemaakt van kleurrijk gepoedercoat staal. Metalen tuinstoelen werden aanvankelijk populair in de jaren vijftig toen gezinnen uit de middenklasse massaal naar de buitenwijken stroomden en grotere achtertuinen de vraag naar tuinmeubilair verhoogden.

Waar waren oude tuinstoelen van gemaakt?

De stoel heeft traditioneel een gestempelde zitting en een buisvormig, vrijdragend frame, beide gemaakt van kleurrijk gepoedercoat staal. Metalen tuinstoelen werden aanvankelijk populair in de jaren vijftig toen gezinnen uit de middenklasse massaal naar de buitenwijken stroomden en grotere achtertuinen de vraag naar tuinmeubilair verhoogden. Om de paar jaar of zo worden metalen tuinstoelen, bijzettafels en zweefvliegtuigen die in verschillende kleuren zijn gepoedercoat weer populair. Waarom? Misschien bevat een winkelier ze in een nieuwe catalogus, zijn ze afgebeeld in een advertentie of worden ze opgevangen in een film- of kabelserie.

Voor het geval je het nog niet hebt gemerkt, hebben dingen de neiging om in en uit de mode te raken. De metalen tuinstoel is een van die meubelstukken die je terug kunnen brengen naar een bepaald moment in de tijd. Misschien doet de gebogen, op Art Deco geïnspireerde stoel je denken aan middagen doorgebracht in de achtertuin van je grootmoeder of een overnachting tijdens een roadtrip met het gezin. Deze vertrouwde stoel, met zijn geruststellende gevoel van nostalgie, een veel voorkomend armatuur in zowel huizen als hotels gedurende het midden van de 20e eeuw, is opnieuw een populaire keuze voor tuinmeubilair.

Tijdens deze naoorlogse periode begonnen fabrikanten zoals de Warmack Company stalen gazonmeubilair te maken, waaronder stoelen, zweefvliegtuigen, rockers en bijpassende tafels. Het bedrijf werd de grootste producent van metalen tuinmeubilair in de VS. Voordat het in 1954 werd aangekocht door Flanders Industries. Het bedrijf bleef de klassieke stalen stoelen maken tot 1996, toen hun populariteit plaats begon te maken voor gestoffeerde rieten stoelen en stapelbare plastic versies.

Authentieke retro metalen stoelen, vaak met afgebroken verf en corroderende randen, zijn nu te vinden op veel rommelmarkten en vintage winkels, vooral die gespecialiseerd zijn in ontwerpen uit het midden van de eeuw. Reproducties zijn er ook in overvloed, waaronder reproducties gemaakt in de originele stijl met hoogwaardige materialen, zoals die van Torrans Manufacturing Co. Je kunt ook een verscheidenheid aan betaalbare, eigentijdse opties in spetterende kleuren kopen bij retailers zoals Target en Wayfair. Het is onduidelijk waarom precies dit iconische stuk Americana opnieuw verschijnt in achtertuinen en veranda's aan de voorkant, maar de aantrekkingskracht is waarschijnlijk geworteld in nostalgie.

Deze tuinstoel uit het midden van de vorige eeuw roept vaak dierbare familieherinneringen op of roept dat zorgeloze zomergevoel op uit eenvoudigere tijden. Bovendien is de gepoedercoate afwerking bestand tegen roest, corrosie en vervaging, waardoor het een duurzame keuze is voor gebruik in alle weersomstandigheden. Dus of u nu de voorkeur geeft aan een antiek origineel of een glanzende nieuwe reproductie, deze retro tuinstoelen bieden zowel ouderwets comfort als design dat bedoeld is om lang mee te gaan. Trumps bewering dat hij de bestanden in grote lijnen had vrijgegeven, ook al deed hij dat niet formeel, komt neer op een vernietigende bekentenis, schreef Asha Rangappa.

Donovan Mitchell barstte naar verluidt van vreugde uit toen hij ontdekte dat het kwartet van Darius Garland, Jarrett Allen, Evan Mobley en Kevin Love nog steeds deel uitmaakten van de Cleveland Cavaliers na de blockbuster-deal van donderdag. Alina Habba schepte op dat ze kennis uit de eerste hand had die haar cliënt misschien niet helpt. Voorafgaand aan de première van een documentaire over hun relatie, Britney Spears stuurt een bericht naar haar twee zonen, Jayden en Sean Preston. Tiger Woods is een Amerikaanse professionele golfer.

Nu staat hij voor een grotere uitdaging: Sarah Michelle Gellar heeft Howard Stern opgeroepen tijdens zijn weddenschap in 2001 met Freddie Prinze Jr. Dat hun huwelijk geen 10 jaar zou duren. „Ik denk dat je ons verschuldigd bent”, schreef ze op Instagram. De Amerikaanse districtsrechter Aileen Cannon, een aangestelde Trump, heeft geen definitieve uitspraak gedaan en zei dat ze tijd nodig heeft om de argumenten van beide partijen te overwegen.

De correspondent van het Witte Huis van het conservatieve netwerk kreeg niet bepaald een motie van vertrouwen van critici. De meeste mensen hebben nooit aanspraak gemaakt op deze voordelen %26 kortingen simpelweg omdat ze er niets van weten. Hier is een lijst met de belangrijkste voordelen. De 23-voudig Grand Slam-kampioen grapte, ik ben net lichter geworden.

Gebruik je fantasie, wanneer je tijdens haar persconferentie wordt gevraagd naar de badkamerpauze. De Donovan Mitchell-handel maakte de NBA buiten het seizoen wakker uit zijn slaap en had invloed op veel teams in de competitie. Wie heeft er gewonnen en wie heeft verloren? Beroemde landgoederen die nu waardeloos zijn Gorbatsjov wordt in het Westen vaak geprezen om zijn rol bij het tot stand brengen van een vreedzaam einde aan de Koude Oorlog, maar hij heeft een gecompliceerde erfenis in Rusland. Burgemeester Lori Lightfoot van Chicago zei donderdag dat ze Texas graag van al zijn inwoners zou afvoeren en hen een warm welkom zou heten in Chicago.

Trump stond donderdag in een radioshow er nog steeds op dat hij de documenten die hij meenam naar Mar-a-Lago had vrijgegeven nadat hij zijn ambt had verlaten. Een vrouw ging naar TikTok om te beschrijven hoe een man die naast haar lichaam zat haar tijdens een recente vlucht beschaamde over tekst. Door kritiek te leveren op de manier waarop de FBI bewijs behandelde tijdens haar inval in Mar-a-Lago, leek Trump in zijn Truth Social-post toe te geven dat het niet was geplant. Top Vet deelt het belangrijkste dat u voor uw hond kunt doen naast het voeren van droogvoer.

De bijenaanval vond plaats in aug. Hij zei dat familie altijd een achterbank heeft ingenomen in voetbal en het klinkt alsof ze wat langer zullen moeten wachten. Torrans raakte gefascineerd door de geschiedenis van de stalen tuinstoel nadat hij begin jaren 2000 zijn eigen versie ervan aan elkaar had geplaveid. Er zijn kleine wijzigingen aangebracht om de klassieke ontwerpen van Warmack te verbeteren, en de Torrans beschouwen de stoelen en andere stukken als voortzettingen en geen reproducties of kopieën van de originelen.

Voor hem begint de stoel bij zijn grootvader, die eigenaar was van een geëxtrudeerd plastic bedrijf dat het materiaal tot garen draaide dat de riemen vormde die de zitting van een tuinstoel creëren. Maar echt de aantrekkingskracht van de metalen tuinstoel is dat hij die nostalgie halverwege de zomer opwekt. Het brengt de lezer van waar de meer voorkomende namen vandaan komen bij veel van de eerdere fabrikanten tot wie misschien de eerste metalen gazonstoel daadwerkelijk heeft ontworpen. Deze metalen stijlen werden ook bekend als motelstoelen, verwijzend naar hun alomtegenwoordigheid buiten eigendommen langs de weg langs Route 66.Oorspronkelijk waren die kleurrijke gestempelde metalen tuinstoelen degenen die oma (of overgrootmoeder) en haar vrienden zouden zitten en langzaam in of op gleden terwijl ze drankjes dronken op de veranda aan de voorkant.

Het klassieke ontwerp staat bekend onder verschillende namen, waaronder shellback, clamshell en tulpenstoel vanwege zijn vorm. De goedkopere casual meubels, waaronder die metalen tuinstoelen, waren vervangen door stoelen van plastic en hars die licht en stapelbaar waren. Sommigen van jullie herinneren zich misschien Larry Lawnchair Walters, een luchtvaartminnende Vietnamdierenarts en vrachtwagenchauffeur die in 1982 42 met helium gevulde weerballonnen aan zijn tuinstoel met zwemvliezen in de tuin van zijn vriendin bevestigde. Gestempelde metalen tuinstoelen zijn er in verschillende kleuren, en bovendien, zegt Torrans, zullen ze niet in één seizoen doorzakken.

Ten eerste zijn tuinstoelen veel draagbaarder, je kunt er gemakkelijk een naar de tuin van de buurman dragen voor een geïmproviseerd gesprek over de finale van Sweet Magnolias (Wie. .