Hoe heten die loungestoelen?

Een loungestoel wordt vaak een chaise chair genoemd. Wat loungestoelen echter onderscheidt van andere soorten stoelen, is een verlengd gestoffeerd meubelstuk met een liggende functie.

Hoe heten die loungestoelen?

Een loungestoel wordt vaak een chaise chair genoemd. Wat loungestoelen echter onderscheidt van andere soorten stoelen, is een verlengd gestoffeerd meubelstuk met een liggende functie. Zoals de naam al aangeeft, worden loungestoelen gebruikt om te loungen en te ontspannen. Ze zijn niet ontworpen voor werk of productiviteit, maar eerder voor ontspanning.

Als zodanig worden ze zelden aangetroffen in zelfs de meest vooruitstrevende zakelijke omgevingen en worden ze tegenwoordig het vaakst aangetroffen in huizen in ontwikkelde landen. In het moderne Frans kan de term chaise longue verwijzen naar elke lange ligstoel, zoals een ligstoel. Een letterlijke vertaling in het Engels is een lange stoel. In de Verenigde Staten wordt de term loungestoel ook gebruikt om te verwijzen naar elke lange ligstoel.

Vaak wordt de franse voor stoel, „chaise” volledig gedropt ten gunste van simpelweg een chaise longue een „loungestoel” te noemen. Het verwijst naar elke lang gestoffeerde stoel waarop u achterover kunt leunen. Met andere woorden, het is een gestoffeerde stoel die lang genoeg is om je voeten omhoog te zetten. Loungestoelen worden ook wel chaises longues of gewoon chaises genoemd.

Het zijn gestoffeerde banken of banken met rug en armen, ontworpen voor ontspanning in een half liggende positie. Als u op zoek bent naar een loungestoel met vleugels, zijn er veel verschillende stijlen en ontwerpen om uit te kiezen. Barcelona loungestoel is een comfortabele en stijlvolle stoel die een vleugje elegantie aan uw huis zal toevoegen. Chaise loungestoelen in het interieur voegen een onderscheidend designelement en stijl toe aan verschillende kamers in uw huis.

Deze staan in schril contrast met clubstoelen en staan bekend om hun hoge ruggen en „vleugels” die zijn ontworpen om luchttocht van de rug van de oppas te houden. Vernoemd naar de Parsons School of Design in Parijs, Frankrijk, werden Parsons eetkamerstoelen voor het eerst gemaakt in de jaren dertig als alternatief voor de zeer decoratieve ontwerpen van die tijd. Door de eeuwen heen heeft het vele namen gehad en vele vormen aangenomen, chaise, ligbed, divan, bank, recamier, kline, meridienne, flauwvallende bank, ligstoel, loungestoel Maar hoe je het ook noemt, al deze termen hangen af van een klassieker, langzittende chaise longe-stijl. De Poang schommelfauteuil heeft een voorgevormde zitting en rugleuning die ondersteuning en comfort bieden terwijl u ontspant.

Zie je, de fauteuil is meestal te vinden in woonruimtes omdat hij comfortabele zitplaatsen biedt voor iedereen in de omgeving. Langzaam en in toenemende mate realiseerden meubelmakers zich dat een stoel op zichzelf als luxeartikel op de markt kon worden gebracht. Letterlijk vertaald betekent dit „Lange stoel” en kan het best worden omschreven als een loungestoel die lang genoeg is om volledig uit te strekken zonder een poef te hoeven gebruiken. Deze categorie wordt vaker geassocieerd met een extra grote stoeloptie en wordt normaal gesproken aangetroffen in woonruimtes of thuiskantoor- of bibliotheekomgevingen.

De Lounge Chair zoals de term tegenwoordig wordt begrepen, vindt zijn oorsprong terug tot 1928 en werd uitgevonden door Marcel Breuer, uit Hongarije. De term komt van de betekenis van het woord „accent”, wat stress of nadruk betekent. Als een kamer bijvoorbeeld bestaat uit voornamelijk beige meubels en er is één kleurrijke stoel, wordt de stoel beschouwd als accentmeubilair. Ook wel flauwvallen banken genoemd, werden de stoelen populair tussen de jaren 1800 en dertig, mede dankzij Hollywood.

Loungestoelen worden vaak gebruikt in woonkamers, slaapkamers en thuiskantoren als een plek om te ontspannen en tot rust te komen.