Waarom is tuinmeubilair duurder dan binnen?

Het doorstaat de tand des tijds. Tuinmeubilair kan om verschillende redenen duur zijn.

Waarom is tuinmeubilair duurder dan binnen?

Het doorstaat de tand des tijds. Tuinmeubilair kan om verschillende redenen duur zijn. Veel dure, high-end sets worden met de hand gemaakt, terwijl goedkopere meubels op grote schaal in een fabriek worden geproduceerd. De kosten van uw terrasmeubilair zijn (doorgaans) recht evenredig met hoe lang het meegaat.

Het kopen van een dure set nu kan 10+ jaar meegaan, in plaats van deze om de paar jaar te moeten vervangen door goedkope sets. Als u wilt investeren in een set die jaren meegaat, zoek er dan een met een uitgebreide garantie. De belangrijkste bepalende factor voor de prijs is echter het materiaal. Bekijk hieronder de meest populaire materialen om erachter te komen welke het beste is voor u en uw budget.

Als je een veranda, patio of dek hebt, maakt het hebben van prachtig terrasmeubilair het veel aangenamer om tijd door te brengen in deze ruimtes. De kosten van sommige terrasmeubels lijken echter wat hoog in verhouding tot uw budget. Dus waarom is terrasmeubilair zo duur en waarom kost het meer dan sommige andere soorten meubels? Lees verder voor meer informatie over terrasmeubilair, zodat u kunt zien hoe en waarom deze meubelstijl zoveel meer kost. Waarom is terrasmeubilair zo duur? De belangrijkste reden kan te wijten zijn aan het gebruik van duurzame, hoogwaardige materialen.

In tegenstelling tot binnenmeubilair moet uw terrasmeubilair bestand zijn tegen veel misbruik. Tuinmeubilair moet gemaakt zijn van materialen die de ontberingen van buiten aankunnen. Het kan gebeurtenissen meemaken zoals regenbuien, sneeuw en harde wind. Materialen zoals teakhouten tuinmeubilair, rieten, aluminium tuinmeubilair en roestvrij staal kosten meer geld om te krijgen en te produceren.

Dit betekent dat uw terrasmeubilair meer kost dan een standaard binnenbank. De investering is echter de moeite waard als u op zoek bent naar kwaliteitsproducten die lang meegaan. Als je nadenkt over de grote verscheidenheid aan tuinmeubelstijlen en het soort klimaat waarin je leeft, lijken de prijzen misschien begrijpelijker. Materialen voor tuinmeubilair zijn gemaakt om alle soorten weer te weerstaan - sneeuw, regen, vochtigheid, zon en meer.

Dat gezegd hebbende, terrasmeubilair is altijd een van de duurdere meubelaankopen geweest die je kunt doen. Van grote meubelwinkels tot de grootste online retailer, het kan verwarrend zijn om erachter te komen waar u uw meubels het beste kunt kopen. De eenvoudigste manieren om voor uw tuinmeubilair te zorgen, zijn door het uit direct zonlicht en regen te houden, een beschermhoes te gebruiken bij slecht weer en deze regelmatig schoon te maken. Dat gezegd hebbende, het is altijd in uw eigen belang om kussens te krijgen tijdens regen of sneeuwval en om het meubilair te bedekken met een zeil om de levensduur van het meubilair te vergroten.

Tuinmeubilair met het label 'rotan' is meestal gemaakt van geweven synthetisch of gerecycled plastic materiaal. Hoewel terrasmeubilair nooit goedkoop zal zijn, en veel economen zeggen dat het even zal duren voordat de door pandemie veroorzaakte inflatie daalt, zijn hier enkele tips over hoe u kunt besparen tijdens het kopen van terrasmeubilair. De duurste plastic meubels voor buiten worden gevormd, en dat is wanneer het lijkt alsof het allemaal uit één stuk bestaat. Het bestaan en de kwaliteit van terrasmeubelkussens dragen ook bij aan de aanzienlijke kosten van de meubelset.

Houten buitenmeubels moeten regelmatig worden verzorgd om te beschermen tegen scheuren, kromtrekken en watervlekken. Als u een zacht buitenmateriaal wilt dat wedijvert met binnenmateriaal, kunt u verwachten 20-30% meer te betalen dan een gewoon buitenkussen of kussen. De initiële kosten van tuinmeubilair zijn exclusief mogelijk onderhoud en toevoegingen zoals zitkussens of zonnescherm, dus misschien wilt u daar rekening mee houden tijdens het winkelen voor uw leefruimte in de tuin. Wat velen van jullie misschien zal verbazen, is dat terrasmeubilair een stuk duurder is dan gewoon binnenmeubilair.