Kunnen tuinmeubelen buiten worden gelaten?

Kunststof tuinmeubelen zullen niet rotten, breken of barsten in vochtige, winterse omstandigheden, dus in theorie is het helemaal oké om het het hele jaar door weg te laten. Kunststof tuinmeubelen zijn echter vaak erg licht.

Kunnen tuinmeubelen buiten worden gelaten?

Kunststof tuinmeubelen zullen niet rotten, breken of barsten in vochtige, winterse omstandigheden, dus in theorie is het helemaal oké om het het hele jaar door weg te laten. Kunststof tuinmeubelen zijn echter vaak erg licht. Een sterke windvlaag en het is onwaarschijnlijk dat het op dezelfde plek is waar je hem hebt achtergelaten. Over het algemeen zijn tuinmeubilair dat u buiten kunt laten meubels die bestand zijn tegen weersinvloeden.

Het vermogen van tuinmeubilair om het weer te weerstaan, hangt af van het bouwmateriaal en de zorgvuldigheid van het onderhoud. Materialen zoals aluminium zijn bestand tegen barre weersomstandigheden, terwijl andere, zoals ijzer, dat niet kunnen. Ja, u kunt terrasmeubilair in de winter buiten laten staan. Het is essentieel om uw terrasmeubilair goed te beschermen en af te dichten wanneer u het in de wintermaanden buiten laat staan.

Als uw locatie echter zware sneeuwladingen krijgt, wordt het ten zeerste aanbevolen om terrasmeubilair in opslag te plaatsen om schade te voorkomen. Over het algemeen kunnen houten tuinmeubelen in de winter in uw achtertuin worden achtergelaten als het wordt behandeld. Aluminium meubels zijn enkele van de meest duurzame tuinmeubels die er zijn. Het kan bij bijna elk weer buiten worden gelaten, omdat natte en koude omstandigheden er geen invloed op hebben.

De enige weersomstandigheden waar u mogelijk op moet letten bij aluminium meubels, is wanneer het extreem winderig is. Omdat dit meubel licht van gewicht is, is het vatbaar om rond te waaien. Dat lichte gewicht maakt het echter ook gemakkelijk om hem binnenshuis te verplaatsen. Als uw rieten meubels niet specifiek zijn behandeld om buiten te worden behandeld of zijn gemaakt met weerbestendig materiaal (zoals rotan), berg het dan in de winter binnen op.

Terrasmeubelsets zijn duur en als je er een onbeschermd achterlaat tijdens slechts één zware sneeuwstorm, kan dit onomkeerbare schade veroorzaken. Of uw meubels nu moeten worden bijgewerkt of uitgebreide reparaties nodig hebben, The Southern Company kan de klus klaren. Een decennium besteed aan het ontwerpen van bekroond tuinmeubilair voor gebruik in openbare ruimtes in Groot-Brittannië - een land dat vrijwel synoniem staat voor nat, regenachtig weer - maakt Jennifer Newman (opent in nieuw tabblad), oprichter van het gelijknamige merk, enigszins een expert in de materialen die het beste bestand zijn tegen hoge vochtniveaus. Gemaakt in de VS, ziet het tuinmeubilair van Loll (opent in nieuw tabblad) er niet alleen goed uit, maar is ook gemaakt van gerecycled plastic na consumptie - meestal van melkkannen - wat het merk heeft geholpen meer dan 100 miljoen kannen opnieuw te gebruiken en uit stortplaatsen te houden sinds de oprichting.

Als u tuinmeubilair voor uw huis heeft, wilt u er tijdens de wintermaanden misschien van genieten in de buurt van een gezellige vuurplaats of kachel. Met een thuisbasis in New Jersey weet het ervaren terrasmeubelmerk het een en ander over wat het overleven van koude temperaturen zal overleven. Winterbestendig tuinmeubilair is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar tuinmeubilair dat in de winter buiten kan worden gelaten. Van duurzaamheid tot stijl tot gemak, HDPE-kunststof meubels van Breezesta zijn geen gedoe voor de winter.

Je kent nu de soorten meubels die het hele jaar door de elementen trotseren en er ongedeerd uitkomen. Tuinmeubelen die u niet buiten mag laten staan, zullen verslechteren wanneer ze worden blootgesteld aan bepaalde weersinvloeden. Zoals favoriet in het tuinmeubilair van Jennifer Newman, vormt aluminium een dunne laag geoxideerd materiaal op het oppervlak dat fungeert als een barrière tegen vocht en verdere oxidatie bij blootstelling aan regen of sneeuw voorkomt. Het is geen verrassing dat mensen manieren hebben bedacht om staal te versterken om er een duurzame, hoogwaardige materiaalkeuze van te maken voor tuinmeubilair.

Doe dit nu, zodat u zich in het voorjaar kunt concentreren op het genieten van uw tijd buiten in plaats van uw meubels opnieuw af te werken. Afhankelijk van uw locatie heeft u misschien alleen in de warmere maanden van het jaar tijd om uw terrasmeubilair te gebruiken. Toch, ongeacht van welk type hout uw meubels zijn gemaakt, moet een kit worden aangebracht om te voorkomen dat het vocht opneemt.