Wanneer werd de opvouwbare stoel uitgevonden?

In de Verenigde Staten was een vroeg patent voor een klapstoel van John Cram in 1855.In 1947 creëerde Fredric Arnold de eerste aluminium klapstoel met stoffen omsnoeringsband voor de zitting en rugleuning. In 1957 produceerde de Fredric Arnold Company uit Brooklyn, New York, meer dan 14.000 stoelen per dag.

Wanneer werd de opvouwbare stoel uitgevonden?

In de Verenigde Staten was een vroeg patent voor een klapstoel van John Cram in 1855.In 1947 creëerde Fredric Arnold de eerste aluminium klapstoel met stoffen omsnoeringsband voor de zitting en rugleuning. In 1957 produceerde de Fredric Arnold Company uit Brooklyn, New York, meer dan 14.000 stoelen per dag. Het is die vertrouwdheid en prevalentie die feeststoelen zo oninteressant voor ons maakt. Je kunt er een kopen voor pinda's en hem driehonderd jaar op je veranda of terras bewaren en er nooit twee keer over nadenken.

Je hebt op dit moment waarschijnlijk klapstoelen in je huis die je niet met veel details zou kunnen beschrijven zonder vals te spelen. Ze zijn weinig meer dan achtergrondacteurs in ons dagelijks leven. Natuurlijk, als je in de feest- en evenementenverhuurbranche werkt, geef je waarschijnlijk iets meer om klapstoelen dan de gemiddelde Joe. Feeststoelen zijn enorme geldmakers voor een verhuurbedrijf.

Tent and Table verkoopt meer feeststoelen dan enig ander product. Die alomtegenwoordigheid die we eerder noemden, maakt ze zeker winstgevend voor verhuurbedrijven. Iemand in de geschiedenis, misschien meerdere mensen, verdient (en) zelfs de eer voor zo'n populair product, toch? Laten we dus eens kijken wie de klapstoel heeft uitgevonden en wat complimenten geven. Een oude klapstoel uit de Scandinavische bronstijd van de 14e eeuw voor Christus, C.

Met dank aan Wikipedia Klapstoelen bestaan al duizenden jaren, waarvan sommige dateren uit de 15e eeuw voor Christus, C. Voorbeelden zijn te vinden in het oude Rome, Griekenland, Egypte en Minoa. Maar toen waren klapstoelen gereserveerd voor alleen de meest prestigieuze broodjes. Tenzij je royalty of patriciër was, werd je achterkant gedegradeerd naar minder waardige zitplaatsen van lagere kwaliteit (voeg hier een subtiele, grappige prik in naar onze concurrenten).

Klapstoelen werden gebruikt door de oude Romeinen, Grieken, Egyptenaren, Minoërs en Noormannen. Ze waren meestal eenvoudig van ontwerp, een „X-vorm” met wat stof, bont, of riet erover en meestal gemaakt van hout. Ver verwijderd van de geavanceerde klapstoelen van polypropyleenhars die we vandaag aanbieden. In de middeleeuwen werden klapstoelen iets toegankelijker toen kerken ze in heel Europa begonnen te gebruiken.

Het gebruik ervan bleef zich door de eeuwen heen langzaam in populariteit verspreiden, totdat ze uiteindelijk hierheen kwamen, naar de Verenigde Staten. Snel vooruit naar 1855, en een Amerikaanse uitvinder in Boston genaamd John Cram patenteerde wat misschien wel de eerste klapstoel was die leek op de moderne die we tegenwoordig gebruiken. In Cram's octrooiaanvraag noemt hij een eerder octrooi van ene J. Middleton, hoewel we geen patent konden vinden dat dateert van vóór 1855 van een uitvinder met die naam, of enig patent met betrekking tot klapstoelen.

In de nasleep van het patent van Cram zijn talloze andere patenten voor vouwstoelen ingediend, met een breed scala aan wijzigingen en functies, waarvan de meeste groot of klein hebben bijgedragen aan onze moderne feeststoelen. Natuurlijk zouden moderne feeststoelen vandaag heel anders zijn zonder de bijdragen van John Dann, Tobias Miller en alle talloze andere uitvinders die het ontwerp van klapstoelen uit de jaren 1800 hebben verbeterd. Zonder hun werk zouden we nog steeds op die ongemakkelijke „X-vormige” klapstoelen van weleer zitten. Weten wie de klapstoel heeft uitgevonden en hen crediteren voor hun bijdragen lijkt misschien niet zo belangrijk.

Maar deze jongens (en zoveel anderen) creëerden een product dat bekend is en waarop ze over de hele wereld vertrouwden. Het is moeilijk om heel lang in de moderne samenleving te hebben geleefd zonder dat je tush ooit een klapstoel heeft gesierd. Dus de volgende keer dat je iets drinkt, breng je er een op tegen deze jongens vanwege hun enorme impact op onze moderne feest- en evenementenverhuurindustrie. Al meer dan 25 jaar zijn we actief in het opzetten, leveren en distribueren van springhuizen en apparatuur van commerciële kwaliteit.

We bieden ook een verscheidenheid aan bruiloftstenten, waaronder paaltenten en frametenten met banketstoelen en bankettafels. In 1911 creëerde Nathaniel Alexander een inklapbare stoel voor gebruik in scholen en kerken. Alexander's ontwerp bevatte zelfs een boekenhouder voor de persoon in de stoel erachter, waardoor de stoel ideaal is voor studie, aanbidding of koor. Eeuwenlang werd de klapstoel beschouwd als een van de belangrijkste meubelstukken in huis en een gewaardeerd statussymbool.

In oude beschavingen werden vouwkrukken niet alleen gebruikt om te zitten, maar ook voor ceremonieel gebruik. Hotels kunnen de klapstoelen bijvoorbeeld gebruiken om hun vergaderruimten in te richten voor beurzen of congressen. Klapstoelen bestaan al duizenden jaren, waarvan sommige dateren uit de 15e eeuw voor Christus. Hoewel klapstoelen vaak als een modernere constructie worden beschouwd, zijn eerdere modellen terug te voeren op vele oude beschavingen zoals Rome, Egypte en Griekenland.

Op de vraag wie de klapstoel heeft uitgevonden, bestaat het antwoord niet uit één naam, maar uit een lijst met getalenteerde uitvinders die hebben bijgedragen aan de geboorte en het succes ervan. De dolly maakt het eenvoudig om een hele set klapstoelen naar een centrale locatie te rijden waar ze kunnen worden uitgeklapt en ingezet volgens de behoefte aan zitplaatsen. Verschillende talloze patenten van andere klapstoelen met verschillende woordenwisselingen, stijlen en ontwerpen werden na hem ingediend. Als u zich ooit thuis vermaakt, is het misschien een goed idee om een paar klapstoelen netjes opgeborgen te houden.

Bij deze modellen bestaat de rugsteun uit een stuk stof dat wordt getrokken zodra de stoel open is. Interessant is dat de eer gaat naar vier mensen uit verschillende punten in de geschiedenis wiens werken en projecten hadden geleid tot de creatie van de moderne klapstoel die vandaag bekend is. Met klapstoelen (en tafels) kunt u de armaturen eenvoudig verplaatsen volgens elke omstandigheid, hoe dynamisch ook. Er is een inherent gevoel van gemeenschappelijkheid wanneer iedereen in dezelfde stoel zit en over dezelfde dingen praat.

.