Wanneer is de tuinstoel uitgevonden?

EEN KORTE GESCHIEDENIS VAN DE HUMBLE tuinstoel In 1855 ontving John Cram al vroeg een patent op een vouwstoel. Later, in 1947, creëerde Fredric Arnold de eerste aluminium stoel met stoffen banden.

Wanneer is de tuinstoel uitgevonden?

EEN KORTE GESCHIEDENIS VAN DE HUMBLE tuinstoel In 1855 ontving John Cram al vroeg een patent op een vouwstoel. Later, in 1947, creëerde Fredric Arnold de eerste aluminium stoel met stoffen banden. Tien jaar later produceerde zijn in Brooklyn gevestigde bedrijf meer dan 14.000 stoelen per dag. Geboren in 1949 in Los Angeles, Californië.

In plaats daarvan werd hij vrachtwagenchauffeur en leefde hij een rustig leven in San Pedro toen hij zijn kans zag om zijn droom van vliegen te verwezenlijken. Met de hulp van zijn toenmalige vriendin bevestigde hij 45 met helium gevulde weerballonnen aan een aluminium tuinstoel, die hij „Inspiration I.” doopte. Op 2 juli 1982 bond hij een parachute vast, pakte zijn tuinstoel in met sandwiches; een fles frisdrank, een camera, een CB-radio en een pelletpistool, en vestigde zich voor de ritje. Hij was van plan de Mojave-woestijn in te vliegen en vervolgens het pelletpistool te gebruiken om de ballonnen uit te schieten, waardoor hij veilig weer aan land kon komen.

In plaats daarvan vloog hij uiteindelijk veel hoger dan hij van plan was, schoot 16.000 voet in de lucht op en dreef in gecontroleerd luchtruim boven de internationale luchthaven van Los Angeles. Walters werd nerveus en gebruikte zijn CB-radio om de luchtverkeersleiding in te roepen en hen te waarschuwen voor zijn aanwezigheid. Hij werd opgemerkt door minstens twee commerciële piloten, die ook luchtverkeersleiders en de Federal Aviation Administration waarschuwden. Hij kreeg de bijnaam „Lawnchair Larry” en werd uitgenodigd om te verschijnen op de Tonight Show en Late Night With David Letterman.

In een minder complementaire erkenning kreeg hij ook de eervolle vermelding 1982 van de Darwin Awards en de eerste plaats prijs van The Bonehead Club of Dallas. Tuinstoel Larry probeerde te profiteren van zijn roem en stopte met zijn baan als vrachtwagenchauffeur om een motiverende spreker te worden. Geïnspireerd door Larry Walters hebben anderen soortgelijke vluchten gemaakt, waaronder Mike Howard en Steve Davis, twee mannen die nu het Guinness World Record hebben voor de hoogste hoogte ooit bereikt tijdens clusterballonvaren, evenals Jonathan Trappe. Op echte Larry Walters-manier vloog Trappe 50 mijl in zijn ongewijzigde bureaustoel, voordat hij veilig landde en de stoel terugbracht naar zijn werkplek.

Na het lezen over hoe Larry Walters „Lawnchair Larry” werd, zie deze 33 beelden uit de wilde vroege dagen van menselijke vlucht. Bekijk dan deze 24 fascinerende feiten over Amelia Earhart. Hij schonk de beroemde tuinstoel aan een buurtjongen genaamd Jerry, hoewel hij er later spijt van zou hebben gehad dat hij hem had weggegeven nadat het Smithsonian Institution hem had gevraagd het te doneren. Het werd kortstondige bekendheid in de Australische rom-com „Danny” ligstoel 2003 waarin een man wegzweeft in een ballonondersteund apparaat, geïnspireerd op de echte „Lawnchair” Larry Walters, een Californiër die een vlucht van 45 minuten maakte in een heliumaangedreven terrasstoel.